De Blue Seals Guard!

yasmineguardsite

Sinds september 2014 zijn we begonnen met een nieuwe groep bij Blue Seals. Guard gaat het muzikale korps versterken met dans met diverse materialen.

Maar wat is dit nu precies?
Color Guard is een hobby met daarin van alles van spel, conditie, choreografie en discipline en een flinke dosis sportiviteit. Mensen die dit doen houden van spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de repetities hiervoor bij de inspanning en de optredens bij de spanning. Dit samen maakt Blue Seals Guard zo ontzettend leuk voor iedereen die hier aan meedoet.

Dat klinkt als dansen, maar een guard doet meer!
Een guard voegt bij de dans namelijk diverse materialen. Flags zijn de meest voorkomende materialen. Door de vele kleuren en grote vlaggen versterk je visueel het korps op een originele manier. De technieken die we daarvoor gebruiken worden zo synchroon mogelijk ingestudeerd op de stijl van de muziek van het korps. De kleuren versterken de emotie van de muziek waardoor het publiek alles beter hoort, ziet en voelt.
Daarnaast maken wij gebruik van Rifles. Rifles zijn uit hout nagemaakte geweren met een leren strip. Hiermee kan door snelheid en goede techniek worden gespinned, getossed en synchroon worden gedanst. Dit is een nieuwe rage uit Amerika en Blue Seals is het eerste korps in Nederland die dit zal tonen tijdens streetparades.

Wie kan hieraan meedoen?
Ben je een jongen of meisje met lef? Hou je van dans en entertainment en durf je het om dat aan het publiek te tonen? Vanaf 12 jaar ben je van harte welkom bij ons Blue Seals Muziek- & Showkorps Guard. Kom gezellig langs op donderdag avond van 19.45 uur tot 21.45 uur in ’t Wold, Kluunpad 15, Zeewolde en wij zullen al je vragen beantwoorden en kun je meteen eens proberen wat het allemaal is.

Omdat dit een nieuw onderdeel is van Blue Seals bieden wij nieuwe guard leden 3 maanden gratis lessen aan!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en zou je ook graag bij de guard willen?
Kom dan langs op zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur tijdens de lessen van de Musickidz!

Hebben we een groep van 6 jongens en meiden, dan gaan wij beginnen met Showkidz! Ook hier zullen de 25 lessen GRATIS zijn! Deze groep zullen alle beginselen van de guard met flags leren. Samen met de Musickidz Zullen zij aan het einde van de 25 lessen een echt minikorps vormen en natuurlijk zijn hier alle ouders, familie, maar ook vriendjes en vriendinnetjes voor uitgenodigd. En uiteraard zullen zij een diploma ontvangen als een echt Blue Seals Showkid!

rifles

 

Comments are closed.