Lekker muziek maken met de Blue Seals? 

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen ook al lid worden van Blue Seals. Elke zaterdag ochtend van 10.00 tot 10.45 uur krijgen jonge kinderen spelenderwijs de eerste beginselen van de muziek- en showkorps-wereld aangeleerd.

De opleiding is verdeeld in twee fasen:

Fase I bestaat uit 10 lessen waarin wij naast het uitleggen van alle verschillende instrumenten, en ze natuurlijk ook allemaal mogen proberen, ook veel zullen dansen, toneel spelletjes  spelen en muziek leren lezen. Maar we doen nog veel meer wat met muziek te maken heeft. Daarnaast leren ze de beginselen van alles wat er in een showkorps te doen is. Denk aan samenspel, marching en show. Les 10 zal worden afgesloten met een klein stukje samenspel van wat ze geleerd hebben tijdens de eerste 9 lessen. Hierna zullen de ouders onder het genot van een kop koffie of thee een uitgebreide uitleg krijgen over fase II met bestuur en instructeurs. Ook zullen de Kidz hun eerste instrument keuze voorstellen.

Fase II zal bestaan uit 15 lessen waarin de kidz leren spelen op een instrument naar hun keuze. Hier krijgen ze per instrumentgroep les door leden vanuit het korps. Daarnaast krijgen ze les in het samen spelen en voegen we hier ook wat marching aan toe. De Musickidz zullen op die manier langzaam gaan ervaren wat het is om in een korps te spelen. Willen de kidz echter toch nog ruilen van instrument, krijgen ze daar alle kans voor! Het mooie van ons Musickidz project is dat ze niet meteen een vaste keuze hoeven te maken. 

De 15e les zullen de kidz vol trots laten zien wat ze allemaal geleerd hebben in de vorm van een echt minikorps optreden. Natuurlijk zijn hier alle ouders, familie, maar ook vriendjes en vriendinnetjes voor uitgenodigd. En natuurlijk zullen zij een diploma ontvangen als een echt Blue Seals Musickid!

Natuurlijk hopen wij dat al deze kidz het zo leuk vinden dat ze door willen stromen naar ons jeugdkorps!

musickidzwpDe kinderen zullen volwaardig Blue Seals-lid zijn en kunnen meedoen met alle activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse jeugd middag, de zomer barbecue, het midwinter-optreden, de pannenkoek avond en de afsluiting van het seizoen met “Thank you for the music”.

Hoe mooi is dit! Musickidz is helemaal gratis!!

*Gratis ja! Maar we vragen wel enige discipline. Wij hopen natuurlijk dat iedereen elke week aanwezig is zodat we gezellig met zijn allen iets moois ervan kunnen maken! Wilt u nog meer weten? Voor alle vragen kunt u mailen naar musickidz@blueSeals.nl.

kidsbanner 1

Comments are closed.